Branschföreningen för Byggnadsberedning, BFB har sponsrat Byggipedia sedan 2013. (tidigare genom Håltagnings- samt Rivnings- och saneringsentreprenörerna)

BFB har också anlitat Byggipedia för att ansöka om och bedriva utvecklingsprojekt, bl a genom SBUF. Handbok för håltagare, Håltagning.nu samt utbildning om kvartsdamm och artiklar är exempel på samarbeten mellan BFB och Byggipedia.


Om Branschföreningen för Byggnadsberedning

Branschföreningen för Byggnadsberedning, BFB är en sammanslagning av f d Håltagningsentreprenörerna, HIB, samt Riv- och saneringsentreprenörerna.

BFBs medlemsföretags huvudsakliga inriktning är inom rivning, håltagning, sanering och ytbearbetning.

Inom området för byggnadsberedning sker en relativt snabb teknologisk utveckling – i jämförelse med byggbranschen i övrigt. Användning av robotstyrning och digital teknik har också medfört att arbetet idag oftast inte är lika tungt, svårt eller farligt som det traditionell varit.  Detta ställer krav nya krav på yrkeskompetens och rekrytering.

Teknikintresse och förmåga att hantera digital teknik blir allt viktigare för de som väljer yrken inom byggnadsberedning.

Säkra arbetsplatser samt kollektivavtals- och försäkringsfrågor är andra prioriterade frågor för medlemmar inom BFB och ett krav på de företag som ansöker om medlemskap.


Aktuellt från BFB

  • Auktorisationen är nu öppen för medlemmar i BFB att anmäla sig till. Den ställer krav på ett antal kriterier som… The post Intresseanmälan öppen för auktorisation appeared first on Branschorganisationen för byggnadsberedning.
  • Välkomna att anmäla er till BFB:s höstmöte 2024 som hålls den 10 oktober på Söderköpings Brunn. Vi inleder som vanligt… The post Välkomna till BFB:s höstmöte 2024 – 10 oktober appeared first on Branschorganisationen för byggnadsberedning.
  • 19-20 september är det återigen dags för Demcon. Det ser vi fram emot! Precis som tidigare år kommer branschutmärkelsen ”Det… The post Nominera till Svenska Demoleringspriset – Demcon 2024 appeared first on Branschorganisationen för byggnadsberedning.

Om byggnadsberedning på Byggipedia

Byggnadsberedning

ROT och rivning

Årets håltagnings- och rivningsprojekt 2016

Arbetsmiljö vid selektiv rivning