Branschföreningen för Byggnadsberedning, BFB har sponsrat Byggipedia sedan 2013. (tidigare genom Håltagnings- samt Rivnings- och saneringsentreprenörerna)

BFB har också anlitat Byggipedia för att ansöka om och bedriva utvecklingsprojekt, bl a genom SBUF. Handbok för håltagare, Håltagning.nu samt utbildning om kvartsdamm och artiklar är exempel på samarbeten mellan BFB och Byggipedia.


Om Branschföreningen för Byggnadsberedning

Branschföreningen för Byggnadsberedning, BFB är en sammanslagning av f d Håltagningsentreprenörerna, HIB, samt Riv- och saneringsentreprenörerna.

BFBs medlemsföretags huvudsakliga inriktning är inom rivning, håltagning, sanering och ytbearbetning.

Inom området för byggnadsberedning sker en relativt snabb teknologisk utveckling – i jämförelse med byggbranschen i övrigt. Användning av robotstyrning och digital teknik har också medfört att arbetet idag oftast inte är lika tungt, svårt eller farligt som det traditionell varit.  Detta ställer krav nya krav på yrkeskompetens och rekrytering.

Teknikintresse och förmåga att hantera digital teknik blir allt viktigare för de som väljer yrken inom byggnadsberedning.

Säkra arbetsplatser samt kollektivavtals- och försäkringsfrågor är andra prioriterade frågor för medlemmar inom BFB och ett krav på de företag som ansöker om medlemskap.


Aktuellt från BFB

  • Intermat 2024 genomförs den 24-27 april i Paris. Mässan, som hålls vart tredje år, har ca 175 000 besökare och räknas till en av de största inom bygg, infrastruktur och betong. BFB arrangerade en gemensam resa till mässan 2018 och nu är det dags igen. Men innan vi kan ta beslut om gemensam resa behöver […]
  • Varmt välkomna till höstmötet 2023 i BFB som hålls tillsammans med Brokk den 28 september på plats i Skellefteå. Boende för vistelsen kommer vara Scandic Skellefteå. Mötet inleds med gemensam lunch hos Brokk 12.00. Klockan 13.00 startar mötet där vi avhandlar föreningsrelaterade frågor såsom branschfrågor och utbildning. Under dagen kommer vi även få lite olika […]
  • Årsmötet 2023 gick av stapeln den 27 maj i enlighet med utskickat kallelse och agenda. Här finns protokoll och presentation ID06. ÅMP BFB 2023 Bolagsdeklaration presentation BF – branschorganisationer UE BFB Närvarolista ÅM 2023 The post Årsmöte 2023 – protokoll och presentationer appeared first on Byggnadsberedarna.

Om byggnadsberedning på Byggipedia

Byggnadsberedning

ROT och rivning

Årets håltagnings- och rivningsprojekt 2016

Arbetsmiljö vid selektiv rivning