Branschföreningen för Byggnadsberedning, BFB har sponsrat Byggipedia sedan 2013. (tidigare genom Håltagnings- samt Rivnings- och saneringsentreprenörerna)

BFB har också anlitat Byggipedia för att ansöka om och bedriva utvecklingsprojekt, bl a genom SBUF. Handbok för håltagare, Håltagning.nu samt utbildning om kvartsdamm och artiklar är exempel på samarbeten mellan BFB och Byggipedia.


Om Branschföreningen för Byggnadsberedning

Branschföreningen för Byggnadsberedning, BFB är en sammanslagning av f d Håltagningsentreprenörerna, HIB, samt Riv- och saneringsentreprenörerna.

BFBs medlemsföretags huvudsakliga inriktning är inom rivning, håltagning, sanering och ytbearbetning.

Inom området för byggnadsberedning sker en relativt snabb teknologisk utveckling – i jämförelse med byggbranschen i övrigt. Användning av robotstyrning och digital teknik har också medfört att arbetet idag oftast inte är lika tungt, svårt eller farligt som det traditionell varit.  Detta ställer krav nya krav på yrkeskompetens och rekrytering.

Teknikintresse och förmåga att hantera digital teknik blir allt viktigare för de som väljer yrken inom byggnadsberedning.

Säkra arbetsplatser samt kollektivavtals- och försäkringsfrågor är andra prioriterade frågor för medlemmar inom BFB och ett krav på de företag som ansöker om medlemskap.


Aktuellt från BFB

  • Den 12 maj håller BFB årsmöte för 2022. Platsen är Hotel J i Nacka Strand, strax öster om Stockholm. Mötet inleds med gemensam lunch för alla medlemmar som anmält sig till mötet. Anmälan har legat uppe här på hemsidan sedan en längre tid. Programmet ser ut som följer: 12.00 – Lunch 13.00 – Mötet startar. […]
  • Anmälan senast 29 mars!   BFB har fått möjlighet att arrangera gemensam mässresa till Bauma 2022 i München. Datum: 26-29 oktober. Avresa från Arlanda. OBS! Anmälan senast 29/3! Anmälan är bindande och ska betalas i förskott. Pris för del i dubbelrum: 13 100 kr exkl moms. I PRISET INGÅR Reguljärflyg med Lufthansa i ekonomiklass Arlanda-München […]
  • Årsmötet 2022 i BFB hålls den 12 maj på Hotel J i Nacka Strand, strax öster om Stockholm. Den 9 februari tas alla restriktioner bort vilket öppnar för att vi får bra förutsättningar får att träffas på Hotel J med utsikt över inloppet till Stockholm. Då vi behöver meddela  antalet deltagare i god tid behöver […]

Om byggnadsberedning på Byggipedia

Annonsplats