Branschföreningen för Byggnadsberedning, BFB har sponsrat Byggipedia sedan 2013. (tidigare genom Håltagnings- samt Rivnings- och saneringsentreprenörerna)

BFB har också anlitat Byggipedia för att ansöka om och bedriva utvecklingsprojekt, bl a genom SBUF. Handbok för håltagare, Håltagning.nu samt utbildning om kvartsdamm och artiklar är exempel på samarbeten mellan BFB och Byggipedia.


Om Branschföreningen för Byggnadsberedning

Branschföreningen för Byggnadsberedning, BFB är en sammanslagning av f d Håltagningsentreprenörerna, HIB, samt Riv- och saneringsentreprenörerna.

BFBs medlemsföretags huvudsakliga inriktning är inom rivning, håltagning, sanering och ytbearbetning.

Inom området för byggnadsberedning sker en relativt snabb teknologisk utveckling – i jämförelse med byggbranschen i övrigt. Användning av robotstyrning och digital teknik har också medfört att arbetet idag oftast inte är lika tungt, svårt eller farligt som det traditionell varit.  Detta ställer krav nya krav på yrkeskompetens och rekrytering.

Teknikintresse och förmåga att hantera digital teknik blir allt viktigare för de som väljer yrken inom byggnadsberedning.

Säkra arbetsplatser samt kollektivavtals- och försäkringsfrågor är andra prioriterade frågor för medlemmar inom BFB och ett krav på de företag som ansöker om medlemskap.


Aktuellt från BFB

  • Välkomna till BFB:s årsstämma 2024 som hålls den 23 maj på Varbergs Stadshotell. Vi inleder som vanligt med gemensam lunch… The post Välkomna till BFB:s årsstämma 2024 – 23 maj appeared first on Branschorganisationen för byggnadsberedning.
  • Intermat 2024 genomförs den 24-27 april i Paris. Mässan, som hålls vart tredje år, har ca 175 000 besökare och… The post Mässresa till Paris ställs in p g a för få anmälda deltagare appeared first on Branschorganisationen för byggnadsberedning.
  • Varmt välkomna till höstmötet 2023 i BFB som hålls tillsammans med Brokk den 28 september på plats i Skellefteå. Boende… The post Välkommen till höstmöte 2023 appeared first on Branschorganisationen för byggnadsberedning.

Om byggnadsberedning på Byggipedia

Byggnadsberedning

ROT och rivning

Årets håltagnings- och rivningsprojekt 2016

Arbetsmiljö vid selektiv rivning