Branschföreningen för Byggnadsberedning, BFB har sponsrat Byggipedia sedan 2013. (tidigare genom Håltagnings- samt Rivnings- och saneringsentreprenörerna)

BFB har också anlitat Byggipedia för att ansöka om och bedriva utvecklingsprojekt, bl a genom SBUF. Handbok för håltagare, Håltagning.nu samt utbildning om kvartsdamm och artiklar är exempel på samarbeten mellan BFB och Byggipedia.


Om Branschföreningen för Byggnadsberedning

Branschföreningen för Byggnadsberedning, BFB är en sammanslagning av f d Håltagningsentreprenörerna, HIB, samt Riv- och saneringsentreprenörerna.

BFBs medlemsföretags huvudsakliga inriktning är inom rivning, håltagning, sanering och ytbearbetning.

Inom området för byggnadsberedning sker en relativt snabb teknologisk utveckling – i jämförelse med byggbranschen i övrigt. Användning av robotstyrning och digital teknik har också medfört att arbetet idag oftast inte är lika tungt, svårt eller farligt som det traditionell varit.  Detta ställer krav nya krav på yrkeskompetens och rekrytering.

Teknikintresse och förmåga att hantera digital teknik blir allt viktigare för de som väljer yrken inom byggnadsberedning.

Säkra arbetsplatser samt kollektivavtals- och försäkringsfrågor är andra prioriterade frågor för medlemmar inom BFB och ett krav på de företag som ansöker om medlemskap.


Aktuellt från BFB

  • Årsmötet 2023 gick av stapeln den 27 maj i enlighet med utskickat kallelse och agenda. Här finns protokoll och presentation ID06. ÅMP BFB 2023 Bolagsdeklaration presentation BF – branschorganisationer UE BFB Närvarolista ÅM 2023 The post Årsmöte 2023 – protokoll och presentationer appeared first on Byggnadsberedarna.
  • Den 27 april är det dags för BFB:s årsstämma 2023. I år håller vi till på Yasuragi i Nacka. Dagen inleds med gemensam lunch kl 12.00. Senast 13.00 är vi samlade för att inleda årsstämman med genomgång av verksamheten 2022, val av styrelse, budget 2023 mm. Dagordning för årsstämman hittar ni här: Dagordning årsstämma 2023. […]
  • Varmt välkomna till årsmötet 2023 i BFB som hålls den 27 april på Yasuragi, strax söder om Stockholm. Mötet inleds med gemensam lunch för alla medlemmar som anmält sig till mötet som sedan startar 13.00. Under dagen kommer vi även ha gästföreläsare vilket vi ser fram emot. Då vi behöver meddela  antalet deltagare i god […]

Om byggnadsberedning på Byggipedia

Byggnadsberedning

ROT och rivning

Årets håltagnings- och rivningsprojekt 2016

Arbetsmiljö vid selektiv rivning