Kunskap om hälsa

Hälsa och livsstil

Ju bättre du själv tar hand om din fysiska och psykiska hälsa desto bättre förutsättningar att klara av vardagen på jobbet.

Genom träning, motion och bra kost orkar du och din kropp mer och risken för skador minskar.

Den livsstil som funkar bra för vissa  människor behöver inte fungera lika bra för andra. Alla har olika förutsättningar.

  • Vilken träningsform som passar just dig bäst och vilken mat du mår bäst av vet du bäst själv. Kanske behöver du prova dig fram eller ta råd av en dietist om du har problem med mag-tarmkanalen eller känner att energin inte räcker till och du snabbt blir trött.
  • Det kan vara bra att ha kunskap om kroppen, anatomi, träning och näringslära för att hitta det som fungerarbäst för dig.
  • Vid ensidigt arbete är det viktigt att stretcha de muskler och kroppsdelar som används i arbetet så att de blir mjuka och mndre spända samt att träna upp övriga muskler för att undvika obalans i muskulaturen eftersom det ökar risken för skador bl a på  lederna.
  • Glöm inte att kroppen även behöver återhämtning och vila!

Länktips!
Hälsosidorna med information kost, näring, träning, stress och andra hälsofaktorer.
.

Kunskapsport för byggare


Copyright © Byggipedia.se 2018
Detta material kommer från Byggipedia.se och får inte användas i utbildningsyfte utan licens. Elever på licensierad skola får - för eget bruk - behålla utskrivet material som använts i undervisningen. Materialet får dock inte spridas vidare eller säljas.

Skolor och lärare med licens samt deras elever får använda denna utskrift/utskriftskopia i undervisningen under läsåret 2018/19
Byggipedia friskriver sig ansvar för ev felaktigheter och för användning i andra sammanhang än inom grundläggande byggutbildning. Läs mer om villkoren: https://byggipedia.se/larar-och-skollicenser/
Om du fått tillgång till detta material på annat sätt eller har frågor - Kontakta Byggipedia
Det är inte tillåtet att höger-klicka och kopiera. Beställ gärna en licens för användning i utbildningssyfte eller kontakta Byggipedia.